vaistai.lt
Kaip ant pirštų skaičiuoja Indijos vaikai? (Video)"...O kad skaičiaus nepamirštų, jie skaičiuodavo ant pirštų..." (J. Marcinkevičius, "Grybų karas"). Žiūrint šį vaizdo siužetą iš vienos mokyklos Indijoje, iš pradžių kyla pasipiktinimas – kodėl vaikai ten verčiami matematikos mokytis tiek, kad jų rankas apima Parkinsono ligos traukulius primenančios konvulsijos?!
daugiau
Iš Baltarusijos keliaujančių asmenų bagaže – AKM užkrėstos dešrosVilniaus geležinkelio stotyje iš Baltarusijos piliečio konfiskuotoje rūkytoje dešroje nustatytas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas. Tai jau trečias atvejis, kai asmeniniame bagaže keliautojai į mūsų šalį bando įvežti mėsos produktų, užkrėstų AKM. Tad pasienio postuose, traukinių stotyse asmeninio bagažo kontrolė vykdoma ypač griežtai. „Ne pirmą kartą baltarusiškoje dešroje nustatomas AKM virusas patvirtina, kad kaimyninėje šalyje situacija dėl šios ligos yra kur kas rimtesnė, nei skelbiama oficialioje informacijoje.
daugiau
Ne tokia jau karti piliulėGirti, bet negėrę? Vakarėlių vaistas taikosi į pernelyg gausų alkoholio vartojimą. Buvo pateiktas patentas vaistui, sukeliančiam kiek panašų į ekstazio naudojimo euforiją – ir, panašu, nuspaudžiančiam alkoholio naudojimo stabdžius.
daugiau
Metalo magija: erdviniai spec. efektai iš lakšto paprasčiausios nerūdijančios skardos (Video)Lieka tik stebėtis, kokį efektingą daiktą galima pa(si)gaminti tiesiog iš lakšto plonos nerūdijančios skardos. Gamintojo svetainėje rasite visą sukučiais (angl. – spinner) vadinamų gaminių katalogą. Vaizdo siužete demonstruojamas modelis kainuoja 65 dolerius. Pakanka jį pakabinti ir lengvai paliesti, kad jis pradėtų suktis – ir erdviniai specialieji efektai prasideda.
daugiau
Keisčiausios ekologiškos idėjos: tektų daug ko atsisakytiSurengtoje konferencijoje „Atsakingas vartojimas: investicija į asmens, visuomenės, valstybės ir planetos gerovę“ pateikta nemažai pasiūlymų, kaip galima gyventi ekologiškai. Tačiau kai kurios idėjos daliai žmonių mažų mažiausiai gali pasirodyti nepriimtinos. Viešosios įstaigos „DVI Darnaus vystymo iniciatyvos“ atstovė, ekologė Inga Ringailė nagrinėjo, kaip kiekvienas iš mūsų ir kiekvienas namų ūkis galėtų sumažinti neigiamą poveikį aplinkai. Dėl žmogaus veiklos per pastarąjį dešimtmetį vidutinė metinė pasaulio temperatūra pakilo 0,85 laipsnio. Tarp didžiausių pasaulio teršėjų yra tokios šalys ir valstybių sąjungos kaip Kinija, JAV, Europos Sąjunga ir Indija.
daugiau
Kas galėjo pagalvoti, kad namuose esantys daiktai taip kenkiaKaune pasireiškus smogui mokslininkai ėmė aiškintis, kokia yra šio miesto oro kokybė, rašo kaunodiena.lt. Pasirodo, kad kauniečiai iš tiesų turi dėl ko nerimauti. Viena daugiausiai įtariamų kelianti vieta – Žaliakalnis.
„Žaliakalnis teršia visą miestą. Jis yra lyg pūlinys. Dūmai nuo jo kyla lyg nuo didelio laužo. Šie teršalai sklinda po visą miestą", – konstatavo viešosios įstaigos „Kauno miesto aplinkos kokybės tyrimai" vadovas Juozas Kameneckas.
daugiau
Istorinis sprendimas: onkologinius susirgimus sukeliančia chemija prekiavęs verslininkas sulaukė bausmėsGRYNAS.lt prieš metus laiko rašė apie suklastotus, ūkininkams įsiūlomus augalų apsaugos produktus, kurie yra kelis kartus pigesni už originalus, tačiau nesaugūs tiekti į rinką, jų poveikis aplinkai netirtas ir gali būti itin žalingas žmogaus sveikatai. Ketvirtadienį paskelbtas Jonavos apylinkės teismo nuosprendis asmeniui, kuris nelegaliai prekiavo falsifikuotais herbicidais. Šios bylos nutartis, kaip sako Augalų apsaugos asociacijos direktorė Aušra Beniulienė, yra istorinis įvykis, nes pirmą kartą Lietuvoje įstatymo pažeidėjui skirta reali bauda, o ne simbolinis kelių šimtų litų žalos atlyginimas. Skyrė baudų už daugiau nei 12 tūkst. litų.
daugiau
Lietuvoje uždrausta prekiauti nesaugiais maisto papildaisKlaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami valstybinę kontrolę, nustatė, kad UAB „Liūto šuolis“ importavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų nesaugius maisto papildus ,,Ultivit“, kurie buvo laikomi sandėlyje (Pievų tako g. 24, Klaipėda). Gamintojas – „Garden State Nutritionals, INC“, JAV, partijų Nr. 401-0181, geriausi vartoti iki 2016-02, ir Nr. 306-0463, galiojimas iki 2015-08.
daugiau
Kaip mėgstamos spalvos atspindi žmogaus charakterįSpalvų ekspertas, 24-ių knygų apie spalvas autorius, Faber Birren teigia, kad vien teikdami pirmenybę tam tikroms spalvoms labai daug pasakote apie savo būdą. Pagalvokite, kokia spalva jums yra labiausiai patinkanti ir peržvelkite kai kurias Faber Birren prognozes apie jūsų charakterį.
daugiau
ŽIV vystosi į mažiau mirtiną formąPanašu, kai kuriose Afrikos dalyse ŽIV pamažu tampa ne toks agresyvus. Kol kas pokytis menkas – atitinka maždaug 2,5 metais vėlesnį AIDS išsivystymą, nei epidemijos pradžioje – bet jeigu jis tęsis, susirgimas gali tapti žymiai mažiau pavojingas. Tai sukelia ne vienas faktorius, tarp kurių ir gydymas vaistais. Anksčiau manyta, kad patogenai visada vystosi į mažiau mirtinus, kad jų nešiotojai turėtų daugiau šansų išgyventi ir išplatinti ligą. Tačiau dabar žinome, kad evoliucinis spaudimas gali stumti ir į priešingą pusę.
daugiau
2961 - 2970 iš 3355 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos